toggle menu

Kleine tuin bij rijwoning

Deze tuin is slechts 10 x 5,5 m.

Het terras in tegels (nabij het huis) bestond al, maar was veel te klein. Een tweede zwevend terras werd toegevoegd. De tegels op het oude terras zullen later vervangen worden door blauwe hardsteen.

Het gebruik van diagonale lijnen en het gebruik van horizontale planken als schutting laat de tuin groter lijken, en de hoogteverschillen geven meer dynamiek in de tuin.

De noodzakelijke derde dimensie --hoogte-- werd gecreëerd door het plaatsen van de 'pergola' en een kleine boom. Dit is een multistam Cornus kausa die geleidelijk opgesleund wordt tot een stamhoogte van 2m.

De trede is van blauwe hardsteen met gegradineerde afwerking. Hout, inox en blauwe hardsteen geven hier een geslaagde combinatie.

De losse vormen van de beplanting contrasteren mooi met de hedendaagse strakheid van de harde materialen. Voor de eigenaar zijn bloemen heel belangrijk en het mocht best een wat wildere uitstraling hebben. Er zijn dan ook veel vaste planten gebruikt. Het tweejarige Vingerhoedskruid zaait zichzelf uit.